Woning - DS

De bestaande woning had één groot minpunt: geen contact met de tuin. Dit werd verholpen door op het gelijkvloers een uitbreiding te realiseren. De uitbouw kreeg grote raampartijen, die het contact met de tuin optimaliseren.
De tuin heeft een Noord-oriëntatie, er werd daarom naar oplossingen gezocht om de zon tot in de uitbouw te kunnen laten doordringen. Om die reden werd een gedeelte van de uitbouw van een hoger plafond voorzien, zodanig dat er een raam in de voorgevel, boven de carport kon geïntegreerd worden. Dit raam zorgt, samen met de geïntegreerde lichtstraat in het hellend dak, vanaf 's middags tot in de late namiddag voor een aangename toets van bezonning.

In het bestaand gedeelte van de woning werden enkele aanpassingen gedaan. Daar waar vroeger de keuken was, wordt nu de badkamer ingericht. De vroegere badkamer wordt omgebouwd tot wasplaats.

K-peil: nvt
E-peil: nvt
Ontwerp: 2014
Realisatie: 2015
Technieken:
- Gascondensatieketel, gecombineerd met vloerverwarming. Doorstromer voor het
sanitair warm water.
- Ventilatiesysteem C.

Kunnen wij u helpen?