Traditioneel volume - moderne invulling

Een oude langgevelhoeve grenzend aan natuurgebied, dat waren de randvoorwaarden.

Het vertrekpunt was de structuur van het bestaande gebouw. De indeling werd echter volledig omgegooid. In het bestaande gebouw zaten de schuur en de stallen aan de zijde van het natuurgebied en het woongedeelte aan de andere zijde. Vanuit het bestaande woongedeelte kon men dus weinig genieten van de prachtige zichten in de omgeving.

Wat vroeger het woongedeelte was, werd nu garage. Waar de schuur was, kwamen grote raampartijen voor het woongedeelte.

De omliggende schuren die tegen het hoofdgebouw waren aangebouwd werden afgebroken en vervangen door een strak balkvormig volume. In dit balkvormig volume werd de inkom en de berging geïntegreerd. Het werd bekleed met zinken panelen om een contrast te vormen met de traditionele baksteen met ijzerzandsteen.

Het dak werd vernieuwd en ingericht als slaapgedeelte.

  • K-peil: nvt
  • E-peil: nvt
  • Ontwerp: 2012
  • Realisatie: 2013
  • Technieken:     
    • Ventilatiesysteem D
    • Warmtepomp bodem - water 
    • Vloerverwarming op het gelijkvloers en de verdieping
Kunnen wij u helpen?