Woning PV

Smal perceel - Speelse woning

Het perceel waar deze woning op gebouwd diende te worden was smal, de voorgevel op het Zuiden georiënteerd en een hellend terrein. Een hele uitdaging!

De bouwheer had een gezinswoning voor ogen met 3 slaapkamers, een leefruimte met open keuken in verinding met een bureel en plaats voor één inpandige autostaanplaats.

De helling van het terrein bepaalde mee het concept. De garage sluit aan op het straatniveau. De leefruimtes en inkom sluiten aan op het tuinniveau dat +/- 1.40 meter hoger ligt. Door het bureau boven de garage te situren, krijgen we een split-level woning met interessante doorkijken.
Zuid-zon krijgen we door een groot raam te voorzien in de voorgevel. Dit zonlicht kan tot diep in de woning doordringen. Doordat het bureel hoger ligt dan het straatniveau, wordt directe inkijk vermeden.

  • K-peil: K31
  • E-peil: E
  • Ontwerp: 2013
  • Realisatie: 2014
  • Technieken:
    • Ventilatiesysteem D
    • Gascondensatieketel met doorstromer voor sanitair warm water
    • Vloerverwarming op het gelijkvloers en de verdieping
Kunnen wij u helpen?