Passend en opvallend in de rij

De vraag in dit project was om met het oog op de toekomst, een woning te creëren met alle voorzieningen op het gelijkvloers, zodat levenslang wonen mogelijk is. Het perceel lag in een stadscentrum, in een doodlopende straat en werd vooral gekenmerkt door zijn breedte en goede oriëntatie. Aan de linkerzijde van de woning stond een rijwoning met 2 verdiepen en een dakvolume. Aan de rechterzijde stond een garage met een hellend dak.

Met het ontwerp werd getracht een overgang te maken tussen deze twee gebouwen. Aan de linkerzijde werd het volume hoger opgetrokken om aan te sluiten bij de rijwoning, terwijl aan de rechterzijde aangesloten wordt op de garage. Er werd gekozen voor een donkere steen, het hellend dak werd afgewerkt met zink.

In de woning werd de leefruimte voorzien van een hoog plafond en een grote glaspartij van 2.80 m hoog. De leefruimte sluit aan op een terras en een mooie stadstuin. Door de grote glaspartij gaan binnen en buiten in elkaar over. Ook de master bedroom ligt aan de achterzijde.

Op de verdieping werden nog 2 slaapkamers voorzien met een kleine badkamer en een berging.

  • K-peil: 31
  • E-peil: 59 (Er werd een luchtdichtheidstest uitgevoerd met als resultaat 4.00 m³/hm²)
  • Ontwerp: 2010
  • Realisatie: 2011 - 2012
  • Technieken:
    • Gascondensatieketel met doorstromer voor sanitair warm water
    • Vloerverwarming op het gelijkvloers en radiatoren op de verdieping
    • Ventilatiesysteem C
    • Actieve koeling in de leefruimte
Kunnen wij u helpen?